Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Nove mere - prekretnica u integraciji migranata

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se njena vlada slaže sa svim detaljima novih mera koje Nemačkoj treba da pomognu u procesu integracije 1,1 milion registrovanih migranata koji su prošle godine ušli u tu državu.

Merkelova kaže da se tim merama nastoji uspostaviti ravnoteža novih "mogućnosti i obaveza" za migrante.

"Mislim da je ovo prekretnica'' izjavila je danas Merkelova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novinarima.

 Više detalja će biti poznato kada budu donete posebne odluke, preneo je AP.

Mere o kojima se raspravlja uključuju proširenje kurseva orijentacije za migrante i smanjenje vremena čekanja za kurseve integracije, na kojima je najvažnije učenje nemačkog jezika. Za primenu ovih mera neophodna je saglasnost parlamenta.

Predložene mere imaju za cilj i sprečavanje formiranja migrantskih geto-naselja u velikim gradovima, tako što će pridošlice boraviti na adresi na kojoj zvanično žive najmanje tri godine, osim ukoliko ne pronađu posao na drugom mestu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.