Merkel: Mogu da sarađujem sa svakim naslednikom

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Mogu da sarađujem sa svakim naslednikom

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da može dobro da sarađuje sa svakim potencijalnim naslednikom na mestu lidera demohrišćana.
Merkel je naglasila da je njena konzervativna Hrišćansko-demokratska unija posvećena koaliciji sa socijaldemokratama, prenosi AP.

Nemačka kancelarka je prošle nedelje najavila da će se povući sa čela CDU posle 18 godina, ali da će ostati kancelar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do kraja mandata.
Kao mogući budući lideri stranke pominju se generalna sekretarka Anegret Kramp-Karenbauer, aktuelni ministar zdravlja Jens Špan i bivši šef poslaničke grupe Fridrih Merc, koga je Merkel smenila 2002. godine zbog čega mnogi sumnjaju u njihovu saradnju.
Merkelova je, međutim, rekla da nimalo ne sumnja da može "dobro da radi sa Fridrihom Mercom, kao i sa svakim drugim kandidatom".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Merkel: Mogu da sarađujem sa svakim ko me nasledi

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da može dobro da sarađuje sa svim potencijalnim naslednicima na mestu lidera Hrišćansko-demokratske unije, pa čak i nekadašnjim rivalom koji želi da se posle jedne decenije vrati u prvi plan...Ona je navela i da je konzervativna CDU posvećena problematičnoj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.