Melburnski univerzitet najbolji u Australiji

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburnski univerzitet najbolji u Australiji

Melburnski univerzitet i dalje je najbolje rangirana obrazovna institucija iz Australije na svetskoj listi najprestižnijih fakulteta. Na listi koja je objavljena u utorak, Melburnski univerzitet se nalazi na 32. mestu svetske liste, odnosno za jedno mesto je bolje rangiran nego 2016.

Rejting drugog najbolje rangiranog fakulteta u Viktoriji - Monaš univerziteta, pao je za šest mesta na 80. poziciju svetske liste "Times Higher Education World University Ranking".

Australijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nacionalni univerzitet nalazi se na 47. mestu, Univerzitet Sidnej na 61, a Univerzitet Kvinslend na 65. mestu svetske liste.

Fakulteti su ocenjivani na osnovu 13 kategorija u pet oblasti, među kojima su istraživanja, objavljeni radovi, predavanja, međunarodni ugled u obrazovnom i poslovnom svetu...

Oksford je i dalje najbolje rangirana visokobrazovana institucija u svetu, slede Kembridž, a treće mesto dele kalifornijski Institut tehnologije i Stanford Univerzitet. Na listi nema visokoobrazovnih institucija iz Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.