Izvor: Blic, 15.Mar.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Masovna grobnica pred kućnim pragom

U dvorištu kuće u meksičkom gradu Siudad Huarez u masovnoj grobnici pronađena su 33 tela, saopšteno je danas iz kancelarije državnog tužioca.



Nakon što je policija na osnovu anonimne dojave krajem februara počela iskopavanje u grobnici je pronađeno devet tela. Policija veruje da su pronađena tela žrtvava narko kartela Huarez, koji deluje u toj oblasti.

"Pretpostavlja se da su sve žrtve ubijene iz vatrenog oružja", rekao je izvor iz kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << državnog tužioca, koji nije želio da bude imenovan.

Iz kancelarije državnog tužioca objavljeno je saopštenje u kojem se navodi da su u grobnici pronađena 33 tela i da policija pretražuje oblast.

Prema preliminarnim rezultatima forenzičkih ispitivanja, tela su zakopana pre pet godina. Tri leša su ženska i nijedno od tela još nije identifikovano.

Grad Sijudad Huarez je poslednjih godina u pažnji javnosti zbog niza nerešenih brutalnih ubistava žena i likvidacija povezanih sa trgovinom drogom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.