Meksička mornarica zaplenila šest tona kokaina!

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksička mornarica zaplenila šest tona kokaina!

Meksička mornarica zaplenila je oko šest tona kokaina, pronađenog u deset metara dugoj podmornici u Tihom okeanu.

Portparol mornarice rekao je da je meksička vojska znala za postojanje podmornica kojima je krijumčarena droga, ali da je ovo prvi slučaj da je jedna od njih viđena i zaustavljena.

Pomoć u operaciji pružile su američke obavestajne službe, prenela je britanska medijska kuća Bi-Bi-Si.

Podmornicu, čija je četvroročlana kolumbijska posada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zadržana u pritvoru, opazio je avion meksičke moprnarice, na oko 220 kilometara južno od turističkog mesta Uatulko.

Vojnici su se helikopterom spostili na podmornicu koja se nalazila blizu površine, zaplenili kokain i uhapsili clanove posade.

U drugoj akciji, vojska Meksika zaplenila je najmanje 12 tona marihuane u gradu Tihuana.

To je najveća količina oduzete droge, od kada je predsednik Felipe Kalderon angažovao 25.000 vojnika za suzbijanje trgovine drogama duž granice sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Meksička vlada angažuje vojsku u obračunavanju sa krijumčarima koji južnoameričku drogu prebacuju preko te zemlje u SAD, naveo je Rojters. Krijumčari često prenose drogu kroz tunele ispod granice Meksika i SAD u konzervisanoj hrani i lutkama, ali je ovo prvi slučaj da su narkotici zaplenjeni u podmornici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.