Mej: Zapečatićemo dogovor o odnosu sa EU u nedelju

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej: Zapečatićemo dogovor o odnosu sa EU u nedelju

Britanska premijerka Tereza Mej potvrdila je da je sa Evropskom komisijom postignut dogovor o nacrtu deklaracije o odnosima Velike Britanije i EU posle Bregzita i poručila da će u nedelju "zapečatiti dogovor".
"Dogovor koji smo postigli je između Britanije i Evropske komisije. Sada je na 27 lidera ostalih zemalja članica EU da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmotre ovaj dogovor u narednim danima do specijalnog sastanka saveta EU u nedelju", rekla je Tereza Mej obraćajući se novinarima u Dauning stritu.

Britanska premijerka istakla je da britanski narod "želi da ovo bude zapečaćeno, želi dobar dogovor koji nas stavlja na put ka svetlijoj budućnosti", preneo je Rojters.
"Dogovor nam je na dohvat ruke i ja sam odlucna da ga ostvarim", rekla je Mejova.
Mejova je ocenila da je dogovor sa EK o nacrtu političkog okvira o budućim odnosima predstavlja "pravi dogovor za Britaniju", dodaje AP.
Ona je dodala da je dogovor odraz ishoda referenduma o Bregzitu i da će Britaiji dati kontrolu nad granicama, novcem i zakonima.
Britanska premijerka istakla je da će dogovor zaštititi radna mesta i bezbednost Britanaca, i očuvati integritet Velike Britanije.
Prethodno je Rojters objavio, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika EU, da su pregovarači EK i Ujedinjenog Kraljevstva o Bregzitu usaglasili su deklaraciju o budućim vezama dve strane.
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je, takođe, potvrdio da su pregovarački timovi EU i Velike Britanije postigli dogovor o nacrtu političke deklaracije o budućim odnosimima dve strane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o Bregzitu konačno na vidiku

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Nov.2018

Pregovarači Evropske unije i Velike Britanije postigli su načelni dogovor o deklaraciji o budućim odnosima posle izlaska Britanije iz Unije. Britanska premijerka Tereza Mej će, pošto o toku pregovora obavesti parlament i članove svog kabineta, 24. novembra ponovo otputovati u Brisel na novu rundu...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Mejova potvrdila da je postignut dogovor sa EU o nacrtu deklaracije o odnosima Londona i Brisela „bregzita“

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2018

Britanski premijer Tereza Mej potvrdila je da je sa Komisijom EU postignut dogovor o nacrtu deklaracije o odnosima Velike Britanije i EU posle "bregzita" i poručila da će u nedelju „zapečatiti dogovor“. „Dogovor koji smo postigli je između Britanije i Evropske komisije. Sada je na 27 lidera...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.