Medvedev sproveo čistku bezbednjaka

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev sproveo čistku bezbednjaka

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev smenio je agente Federalne službe bezbednosti (FSB) nakon napada na aerodromu Domodedovo, saopšteno je iz Kremlja, ne navodeći nikakve mere protiv zvaničnika tajne službe.

"Šef FSB predao je Medvedevu listu agenata odgovornih za propuste u radu i oni su smenjeni", izjavila je Natalija Timakova, portparol Medvedeva.

Ona je dodala da će uslediti i ostale smene kako bude napredovala istraga o napadu u kome je poginulo 36-oro osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a prenose ruske agencije.

Više medija kritikovalo je nakon napada rad FSB, koja je zadužena za borbu protiv terorizma u Rusiji, ali ova služba je izbegla kritike vlasti.

Nasuprot tome, Dmitrij Medvedev je tokom posete sedištu FSB u Moskvi nekoliko dana nakon napada pohvalio njihov rad.

Ruske vlasti su smenile zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova kao i visoke zvaničnike agencija Gosavijanadzor, Rostransnadzor i Rosavijatsija (Rosaviatsia), federalnih službi zaduženih posebno za bezbednost aviosaobraćaja.

Odgovornost za samoubilački napad na moskovski aerodrom Domodedovo preuzeo je vođa islamskih pobunjenika Čečen Doku Umarov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev smijenio agente FSB zbog napada na Domodedovo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2011

Ruski poredsjednik Dmitrij Medvedev smijenio je agente Savezne službe bezbjednosti (FSB) nakon napada na aerodrom Domodedovo, saopštio je u utorak Kremlj ne navodeći koje su mjere preduzete protiv rukovodilaca tajnih službi. "Šef FSB-a je prezentirao Medvedevu listu agenata odgovornih za greške...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

SMENJENI FUNKCIONERI FSB

Izvor: Kurir, 08.Feb.2011

MOSKVA - Niz visokih oficira Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije, odgovornih za bezbednost u saobraćaju, smenjeno je zbog terorističkog napada na moskovskom aerodromu Domodedovo 24. januara..."Zbog neodgovarajućih ispunjena službenih zadataka oslobođeni su dužnosti zamenik načelnika uprave...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.