Izvor: Blic, 27.Sep.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Unapređeni odbrambeni nuklearni sistem Rusije do 2020.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev obelodanio je danas planove za stvaranje unapređenog odbrambenog nuklearnog sistema do 2020. godine, uključujući i odbrambeni svemirski sistem i nove nuklearne podmornice.



"Pouzdani nuklearni odrambeni sistem za različite vojne i političke svrhe treba da bude obezbeđen do 2020.", rekao je Medvedev vojnim komandantima posle vojne vežbe u južnouralskom regionu Orenburg.

"Planirana je izgradnja novih tipova ratnih brodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najpre nuklearnih podmornica, opremljenih krstarećim raketama, kao i višenamenskim podmornicama. Takođe će biti izgrađen i sistem vazdušne i svemirske odbrane", najavio je ruski predsednik.

On je rekao da je nedavni konflikt sa susednom Gruzijom pokazao potrebu za unapređenjem sistema.

"Nedavno smo morali da odgovorimo na agresiju gruzijskog režima i otkrili smo da rat može iznenada da se rasplamsa i može biti apsolutno realan. A lokalni, tinjajući konflikti, koji se ponekad zovu 'zaleđeni kontakti' mogu da se pretvore u vojni požar.

Medvedev je vojnim komandantima naredio da mu do decembra ove godine izlože akcioni plan za primenu najavljenih promena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.