Matis: Truckav put do samita Kima i Trampa

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Truckav put do samita Kima i Trampa

Ministar odbrane SAD Džejms Matis rekao je danas da će Severna Koreja dobiti olakšice tek nakon što pokažu da su načinili neopozive korake prema denuklearizaciji.

Matis dodaje da će put do samita lidera Severne Koreje Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa biti "truckav".

- U najboljem slučaju možemo da očekujemo truckav put do pregovora. Nastavićemo da se držimo svih rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Severnoj Koreji - rekao je Matis, prenosi Rojters.

Sastanak Trampa i Kima trebalo bi da bude održan 12. juna u Singapuru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Nema ublažavanja sankcija Pjongjangu dok ne demonstrira proverljive i nepovratne korake ka denuklearizaciji

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2018

Izvor: Vostok / RT. . Pjongjang će morati da demonstrira jasne korake ka denuklearizaciji pre nego što se ublaže sankcije, upozorio je američki sekretar za odbranu Džejms Matis, uoči dugoočekivanog susreta lidera SAD i Severne Koreje.. . "Nastavićemo da sprovodimo sve rezolucije Saveta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.