Izvor: B92, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matel povlači 12.000 igračaka

Brisel -- Proizvođač igračaka Matel povlači 12.000 igračaka sa tržišta Velike Britanije i Irske zbog olovne boje.

Zvaničnik Evropske komisije je u razgovoru s novinarima potvrdio da ih je Matel juče obavestio da će povući 12.000 igračaka iz linije Fisher Price i Animal Rescue Boat, koji su u prodaji samo u Velikoj Britaniji i Irskoj, prenosi Rojters.

To je četvrti put u poslednjih šest meseci da Matel povlači igračke sa tržišta, što je vlasti EU navelo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da počnu reviziju propisa o bezbednosti igračaka, koja treba da bude završena sledećeg meseca.

Komisija nije saopštila gde su proizvedene igračke koje će biti povučene sa tržišta Velike Britanije i Irske.

Kompanija Matel je u poslednjem tromesečju zabeležila pad profita usled velikih troškova i poremećaja u poslovanju zbog povlačenja iz prodaje potencijalno opasnih igračaka proizvedenih u Kini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.