Masovni protesti zbog hemijske fabrike u Kini

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovni protesti zbog hemijske fabrike u Kini

Hiljade ljudi okupilo se u severoistočnom kineskom gradu Dailan protestujući zbog mogućeg izlivanja toksičnih materija iz hemijske fabrike "Fuiđija Kemikal". Demonstranti traže izmeštanje fabrike iz grada.

Hiljade lokalnih stanovnika okupilo se danas u severoistočnoj Kini, protestujući zbog hemijske fabrike i mogućeg izlivanja toksičnih materija, a došlo je i do sukoba sa policijom.

Hiljade stanovnika lučkog grada Dailan okupilo se ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zgrade lokalne opštine protestujući protiv fabrike "Fuiđija Kemikal" koja proizvodi paraksilen, javila je agencija Sinhua.

Pozivi da se fabrika izmesti pojačani su nakon što su talasi izazvani tajfunom Muifa prošle sedmice probili branu koja štiti fabriku, što je stvorilo strahovanja da bi moglo doći do izlivanja toksičnih materija.

Kina: Samo u jednom gradu 22 lažne Eplove prodavnice!

Kina za rešavanje pitanja Kosova dijalogom

London: Spašavaju se skokom kroz prozor! (FOTO + VIDEO)

Kako je prenela Sinhua, došlo je do sukoba između demonstranata i više stotina policajaca, ali nije bilo povređenih.

Najviši gradski zvaničnik Tang Ðun pokušao je da umiri okupljene stanovnike obećavši da će pogon biti izmešten iz grada.

Paraksilen je materija koja se koristi u proizvodnji plastike i poliestera, a izloženost toj hemikaliji može izazvati oštećenje vida, iritaciju grla i nosa, dok hronično izlaganje može dovesti do oštećenja centralnog nervnog sistema i smrti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASOVNI PROTESTI ZBOG HEMIJSKE FABRIKE U KINI

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011

PEKING - Hiljade lokalnih stanovnika okupilo se danas u severoistočnoj Kini, protestujući zbog hemijske fabrike i mogućeg izlivanja toksičnih materija, a došlo je i do sukoba sa policijom...Hiljade stanovnika lučkog grada Dailan okupilo se ispred zgrade lokalne opštine protestujući protiv fabrike...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.