Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 10:17

Maske obavezne u najposećenijim delovima Amsterdama i Roterdama

U holandskim gradovima Amsterdamu i Roterdamu od danas je na najposećenijim mestima obavezno nošenje zaštitne maske da bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Propis se odnosi na osobe stare preko 13 godina u oba grada. Prekršioci će u početku dobiti upozorenje da moraju da poštuju propis, a za kasnije su planirane i novčane kazne, navode holandski mediji.

Holandski premijer Mark Rute nedavno je pozvao Holanđane da poštuju pravila socijalnog distanciranja zato >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što broj zaraza počeo da raste u zemlji, posebno među mladima.

Holandija je jedna od poslednjih evropskih zemalja koje se protivila nošenju maske.

Prema poslednjim podacima u Holandiji je bilo 53.000 slučajeva zaraze koronavirusom i 6.145 umrlih.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Maske obavezne u najposećenijim delovima Amsterdama, poput ulice "Crvenih fenjera"

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020

Grad Amsterdam od danas je počeo da primenjuje meru obaveznog nošenja maske na otvorenom prostoru, u oblastima poput ulice "Crvenih fenjera", koju posećuju brojni turisti, kako bi smanjila širenje korona virusa, uprkos tome što je to u suprotnosti sa merama države, prenosi Rojters...Prošle nedelje,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.