Mask pokreće svoju veštačku inteligenciju, pandan OpenAI-ju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 23:53

Mask pokreće svoju veštačku inteligenciju, pandan OpenAI-ju

Američki milijarder Ilon Mask rekao je večeras da će pokrenuti veštačku inteligenciju (AI) koju naziva "TruthGPT".

"Pokrenuću nešto što zovem 'TruthGPT' ili veštačku inteligenciju koja traži istinu i koja pokušava da razume prirodu univerzuma", rekao je Mask u intervjuu za Foks njuz.

On je dodao da smatra da bi to mogao da bude najbolji put ka sigurnosti, "u smislu da postoji AI kome je stalo do shvatanja univerzuma, i koji neće da uništi čovečanstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer smo mi, ljudi, interesantan deo tog univerzuma", rekao je Mask, prenosi Rojters.

Maskov plan je, kako prenosi Rojters, očigledan izazov za "ChatGPT", popularni četbot kompanije ''OpenAI''.

''OpenAI'' je za sada najsavremeniji oblik veštačke inteligencije, sa kojim možete tekstualno da razgovarate, da vam da odgovor na brojna pitanja, napiše kod, pesmu, ispravi grešku u programu, dodaje britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilon Mask pokreće svoju veštačku inteligenciju, pandan "OpenAI"

Izvor: Blic, 18.Apr.2023, 00:52

Američki milijarder Ilon Mask rekao je večeras da će pokrenuti veštačku inteligenciju (AI) koju naziva "TruthGPT".

Nastavak na Blic...

Mask pokreće svoju veštačku inteligenciju

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Američki milijarder Ilon Mask rekao je da će pokrenuti veštačku inteligenciju (AI) koju naziva "TruthGPT"..."Pokrenuću nešto što zovem 'TruthGPT' ili veštačku intelgenciju koja traži istinu i koja pokušava da razume prirodu univerzuma", rekao je Mask sinoć u intervjuu za Foks njuz. On smatra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.