Izvor: B92, 01.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mashadova ubili njegovi ljudi"

Moskva -- Aslana Mashadova su ubili njegovi ljudi jer nije želeo da ga ruske snage uhvate živog, kaže zamenik glavnog tužioca Rusije.

Nikolaj Šepel je izjavio da se lider čečenskih pobunjenika sa saučesnicima dogovorio da ga ubiju ako bude u opasnosti od hapšenja. Mashadov, predsednik Čečenije tokom trogodišnje nezavisnosti zemlje tokom devedestih, ubijen je 8. marta za vreme operacija severno od Groznog.

"Imao je sa sobom 'samoubilački opasač' ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želeo da aktivira eksploziv jer je želeo da njegovi saučesnici prežive, pa je tražio da ga ubiju", rekao je Šepel. On je dodao da su četiri Mashadovljeva saradnika uhvaćena tokom operacija u selu Tolstoj-Jurt gde se Mashadov krio u podzemnom bunkeru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.