Izvor: B92, 23.Jan.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašal: Hamas neće da prizna Izrael

Tel Aviv, Damask -- Palestinski Hamas neće priznati Izrael i daće prioritet jačanju otpora jevrejskoj državi, najavio glavni vođa Hamasovaca Kaled Mašal.

Obraćajući se okupljenima na mitingu u Damasku, povodom godišnjice kraja tronedeljne izraelske ofanzive na pojas Gaze, Mašal je rekao da Hamas neće još jedan rat sa Izraelom, ali će se držati oružane borbe kao sredstva da oslobodi okupiranu zemlju.

"Hamas će nastaviti da odbacuje okupaciju i da odbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prizna legitimitet cionističkog entiteta. Prioritet će ostati izgradnja i razvoj otpora," rekao je Mašal, koji živi u izgnanstvu u Damasku.

On je takođe naglasio da pritisak, opsada, iskušenja i otvaranje vrata ili komunikacionih kanala neće zavarati Hamas, koji neće kompromitovati svoja prava."Hamas će biti doveden u iskušenje samo vraćanjem zemlje," rekao je on, prenose izraelski mediji.

Mašal je, kako javlja Rojters, mislio na pojačane kontakte između Hamasa i delegacija sa Zapada od ofanzive na pojas Gaze, uključujući sastanke sa američkim delegacijama.

On je istakao da je Gaza još ranjena, da su njene kuće još uništene, da je još pod opsadom i da su joj granice zatvorene. Uz to, Egipat gradi zid na granici s pojasom, rekao je Mašal.

"Danas ne težimo ratu, ali ako je rat nametnut, borićemo se žestoko", kazao je vođa Hamasa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas neće priznati Izrael

Izvor: RTS, 23.Jan.2010

Uprkos novim pritiscima, Hamas će nastaviti da odbacuje okupaciju i neće priznati Izrael. Prioritet pokreta će ostati izgradnja i razvoj otpora, rekao politički vođa palestinske organizacije Kaled Mašal...Palestinski Hamas neće priznati Izrael, uprkos novim pritiscima na organizaciju, i daće...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.