Mas: Haftar obećao da će se pridržavati primirja

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2020, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mas: Haftar obećao da će se pridržavati primirja

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mac je izjavio da je komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar spreman da se pridržava prekida vatre u Libiji.
„Haftar je obećao da će se pridržavati primirja, bez obzira na to što nije potpisao sporazum u Moskvi početkom nedelje“, izjavio je Mas posle tročasovnog sastanka sa Haftarom u Bengaziju. Nemačka je u utorak objavila zvanično obaveštenje o konferenciji za rešenje situacije u Libiji, koja će biti održana 19. januara u Berlinu. Konferenciji će prisustvovati predstavnici Rusije, Amerike, Turske, Egipta, EU, UN i drugih zemalja. Predsednik Vlade nacionalnog jedinstva Fajez Saradž i komandant Libijske nacionalne armije (LNA) Halifa Haftar takođe su pozvani na događaj.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

POŠTOVANI PREDSEDNIČE, PRIJATELJU MOJ! Haftar se zahvalio Putinu za pomoć u Libiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020

Komandant Libijske nacionalne armije Halifa Haftar lično je zahvalio predsedniku Rusije zbog njegovog doprinosa po pitanju uspostavljanja mira i stabilnosti u Libiji, saopšteno je iz Kremlja...- Poštovani gospodine predsedniče Ruske Federacije, prijatelju moj! Lično sam zahvalan zbog napora Rusije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.