Marijupolj: Stranci ipak u ukrajinskoj vojsci?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marijupolj: Stranci ipak u ukrajinskoj vojsci?

Spekulacije da se na ukrajinskoj strani bore strani državljani ponovo su aktuelizovane posle granatiranja Marijupolja.

Raša tudej javlja da je u izveštaju lokalne televizije MSN primećen borac koji govori tečnim engleskim jezikom, bez akcenta karakterističnog za zemlje bivšeg Sovjetskog saveza.

Nemontirani materijal snimljen u Marijupolju prikazuje razmere razaranja nakon velikog raketnog napada koji je pogodio taj lučki grad protekle nedelje.

U jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trenutku pred kamerom se pojavio vojnik koji je burno reagovao na pitanje novinarke.

- Sklonite mi se s lica - dva puta je ponovio borac za koga RT navodi da nije državljanin Ukrajine.

Na internetu se pojavio još jedan snimak koji svedoči da se američki plaćenici bore na strani ukrajinskih snaga.

Prethodno je iz DNR saopšteno da je u ruševinama aerodroma u Donjecku pronađeno mnogo oružja američke proizvodnje, kao i nekoliko poginulih boraca u NATO uniformama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.