Izvor: B92, 14.Jan.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani krenuli u Afriku zbog zime

Berlin -- Tri mala Nemca izazvala su paničnu potragu kada su se krišom iskrala iz svog obdaništa i krenula "putem Afrike" jer im je dojadila zima.

Mališani, stari pet i šest godina, iskoristili su trenutak nepažnje vaspitačica i pobegli iz obdaništa u Nirnbergu, na jugu Nemačke, saopštila je lokalna policija. Vaspitačice, koje su odmah obavestile policiju, i same su učestvovale u potrazi u koju su bili uključeni savezni policajci, vatrogasci i policijski helikopter.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pronađena živa i zdrava oko dva sata kasnije, deca su izjavila da su nameravala da uhvate prvi avion za Afriku.

Na putu za Afriku svratili su u jednu prodavnicu igračaka, gde ih je policija i pronašla.

Prošle godine, dvoje mališana od šest i sedam godina pokušali su da pobegnu iz severne Nemačke da bi se venčali pod afričkim suncem.

"Mladence", koji su sa sobom poveli i "mladinu" petogodišnju sestru kako bi im bila kuma na venčanju, policija je pronašla i vratila roditeljima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.