Mali: U tri napada ubijeno 27 civila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 17:13

Mali: U tri napada ubijeno 27 civila

Naoružani muškarci na motorciklima ubili su 27 civila u centralnom delu Malija u tri napada na sela etničkih Dogona za manje od 24 časa, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Kako su rekli Rojtersu, oni veruju da su za tri napada izvedena između utorka i srede uveče odgovorni džihadisti, koji često navode da brane stočare Fulane protiv poljoprivrednika Dogona, preneo je Rojters.

"Bili smo iznenađeni napadom na selo Tile. Sedmoro je ubijeno, svi Dogoni, neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od njih su živi spaljeni", izjavio je Jakuba Kasogem, zamenik gradonačelnika Dukomoba, opštine u kojoj se nalazi Tile.

U napadima na sela u susednim područjima Bankasu i Kori ubijeno je još 20 civila, od kojih je većina živa spaljena, naveli su lokalni zvaničnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti na motociklima ubili 27 civila

Izvor: B92, 28.Maj.2020

Naoružani muškarci na motorciklima ubili su 27 civila u centralnom delu Malija u tri napada na sela etničkih Dogona za manje od 24 časa...Kako su rekli Rojtersu, oni veruju da su za tri napada izvedena između utorka i srede uveče odgovorni džihadisti, koji često navode da brane stočare Fulane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.