Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali Britanci ne mogu da na karti

Mali Britanci ne mogu da na karti pronađu svoju zemlju

Jedno od petoro dece ne može da pronađe Veliku Britaniju na karti sveta, a manje od dve trećine đaka ne ume da prepozna Sjedinjene Države. Profesor Alan Smiters sa Univerziteta u Bekingemu je rekao: 'Ovi rezultati podvlače potrebu da se obrazovanje koncentriše na osnovne stvari'.

Izabrali mrtvog kandidata

Zamenik gradonačelnika Havirova, na istoku Češke, ponovo izabran na tu funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako je već mesec dana mrtav. Tridesetdvogodišnjeg Balšana i jednog advokata ubio je pre mesec dana bivši gradski službenik Pavel Sliva koji je potom izvršio samoubistvo. Češki zakon ne dozvoljava da imena prijavljenih kandidata budu izbrisana sa izborne liste, a stanovnici Havirova su glasanjem za ubijenog funkcionera želeli da mu posthumno odaju priznanje.

Skupo pevanje ispod tuša

Australijska elektrodistribucija naložila je građanima da više ne pevuše ispod tuša kako bi se uštedeli struja i voda, zbog toga što se tada pod tušem provodi dodatnih 9,08 minuta.Pevanje, sanjarenje, brijanje i ostale sporedne aktivnosti u kupatilu povećavaju račune za struju. Pored toga, doprinose i globalnom zagrevanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.