Makronov novi zahtev

Izvor: B92, 26.Jun.2022, 08:38

Makronov novi zahtev

Predsednik Francuske Emanuel Makron zatražio je od dosadašnje premijerke Elizabete Born da predloži novu "akcionu vladu" koja će biti imenovana početkom jula.

U intervjuu koji je Makron dao agenciji AFP, ponovio je da dugoročno ima poverenje u Elizabet Born i potvrdio da je odbio njenu ostavku nakon očiglednog izbornog poraza prošle nedelje i gubitka apsolutne većine u parlamentu, prenosi Rojters.

Pod pritiskom da pristane na političke kompromise, Makron je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušao da dopre i do svojih političkih protivnika, tražeći im da iznesu ideje za usvajanje novih zakona u duboko podeljenom parlamentu Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron od premijerke zatražio da formira "AKCIONU VLADU"

Izvor: Blic, 26.Jun.2022

Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je od premijerke Elizabet Born da predloži novu "akcionu vladu" koja će biti imenovana početkom jula.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.