Makron se obraća naciji

Izvor: Mondo, 09.Dec.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron se obraća naciji

Francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak će se obratiti naciji povoom protesta "žutih prsluka" koji su pogodili Francusku, izjavio je neimenovani zvaničnik za AP.

Makron će se, kako kaže izvor, obratiti iz Jelisejske palate, ali za sada nije poznato šta će tačno reći.

Ranije je portparol vlade Benjamin Grivo izjavio da će Makron dati značajnu izjavu.

Makronovi saradnici takođe su najavili u petak da će se predsednik obratiti naciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << početkom sledeće nedelje.

Makron je već ukinuo najavljeno povećanje taksi na gorivo, ali taj potez nije okončao proteste pripadnika pokreta "žutih prsluka" koji zahtevaju manje poreze, povećanje minimalne zarade i penzija.

Opsadno stanje u Parizu! FOTO, VIDEO

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane rekao je večeras da je

135 osoba povređeno u protestima u Parizu, uključujući 17 policajaca.

Uhapšeno je blizu 1.000 ljudi, 620 u Parizu, pošto je policija pronašla potencijalno oružje kao što su čekići, bejzbol palice i slično.

Strah u Francuskoj: Spremaju se novi protesti

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron se sutra obraća naciji: OČEKUJE SE ZNAČAJNA IZJAVA ZA ''ŽUTE PRSLUKE''

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron sutra će se obratiti naciji povodom protesta "žutih prsluka" koji su pogodili Francusku..Makron će se, kako kaže izvor, obratiti iz Jelisejske palate, ali za sada nije poznato šta će tačno reći...Ranije je portparol vlade Bendžamin Grivo izjavio da će Makron...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Makron:Manji porez penzionerima, minimalac veći 100 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 07:57

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je večeras javnosti da će smanjiti poreze za penzionere i povećati minimalnu zaradu za 100 evra mesečno počev od januara 2019, ali da neće ponovo uvesti porez za bogataše...U prvom obraćanju naciji otkako su protesti protiv poreza širom zemlje prerasli...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.