Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pokreće nacionalnu debatu

Francuski predsednik Emanuel Makron zvanično danas pokreće nacionalnu debatu u cilju rešavanja krize nastale nakon protesta građanskog pokreta Žuti prsluci.

Makron danas putuje u grad Gran Burterold u Normandiji, na sastanak sa 600 gradonačelnika i lokalnih zvaničnika.

Žuti prsluci pozvali su na demonstracije.

Vlasti su ograničile saobraćaj u delu grada planiranom za skup, a na ulicama će biti pojačana bezbednost.

Francuski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je obećao debatu u decembru pored raznih ustupaka kako bi odgovorio na nezadovoljstvo građana koji od 17. novembra protestuju u simboličnim žutim prslucima.

Makron je predložio da tokom debate, koja bi trebalo da traje do 15. Marta, bude pokrenuto rešavanje 35 pitanja u okviru četiri teme, a to su kupovna moć, porez, demokratija i životna sredina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron pokreće veliku nacionalnu debatu

Izvor: RTS, 15.Jan.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron danas i zvanično pokreće veliku nacionalnu debatu u nastojanjima da umiri nezadovoljstvo pokreta "žutih prsluka" posle višenedeljnih antivladinih proteta. . Makron će prvu takvu debatu...

Nastavak na RTS...

Makron pokrenuo "veliku debatu" da smiri proteste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron je danas pozvao Francuze da navedu svoje primedbe, a u cilju rešavanja krize nastale nakon nekoliko nedelja protesta "žutih prsluka"...On je time danas i formalno pokrenuo tromesečnu nacionalnu debatu, a to je učinio tokom sastanka sa oko 600 gradonačelnika i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.