Makron: Slučaj Benala neće proći nekažnjeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Slučaj Benala neće proći nekažnjeno

Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je da su dela koja se priprisuju njegovom bivšem savetniku Aleksandru Benali "neprihvatiljva" i obećao je da neće ostati nekažnjen, saopštili su večeras izvori bliski Makronovom okruženju.

PARIZ, 22. jula 2018. (Beta-AFP) -

"Nije bilo niti će biti nekažnjivosti", rekao je Makron a prenose isti izvori.

Parisko tužilaštvo podiglo je večeras preliminarne optužnice protiv Benale i još četiri osobe za nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na skupu.

Preliminarna optužnica podignuta je i protiv zaposlenog u vladajućoj stranci Republika u pokretu Vensana Kraza kao i protiv trojice policajaca koji su Benali dali snimke video nadzora, dodalo je tužilaštvo.

Benala je uhapšen jer je identifikovan kako u policijskom šlemu tuče mladića tokom demonstracija 1. maja.

Snimak događaja s protesta u Parizu 1. maja pokazuje Benalu, u šlemu s policijskim oznakama i okruženog policajcima u opremi za razbijanje demonstracija, koji brutalno odvlači ženu iz protesta a potom više puta udara mladića koji leži na zemlji i pritom ga moli da prestane. Njega je oborio drugi čovek u civilnoj odeći.

Policija, koja je mladića izdvojila od demonstranata pre nego što je Benala preuzeo, nije intervenisala. Benala je potom napustio lice mesta. ;

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Makron: Slučaj prebijanja demonstranta neće proći nekažnjeno

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron ocenio je da su dela koja se priprisuju njegovom pomoćniku za bezbednost Aleksandru Benali "neprihvatiljva" i obećao je da neće ostati nekažnjen, saopštili su izvori bliski Makronovom okruženju..."Nije bilo niti će biti nekažnjivosti", rekao je Makron a prenose...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.