Makron: Nije trenutak za proširenje EU

Izvor: N1 televizija, 17.Apr.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Nije trenutak za proširenje EU

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i sprovede reforme.

Makron je u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da sada nije vreme za prijem novih članica.

"Podržaću proširenje samo ako prvo bude produbljivanja i reforme naše Evrope", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << naveo je on.

Makron je rekao da ne želi da se Balkan okrene Turskoj ili Rusiji, ali da ne želi da EU, koja danas teško funkcioniše sa 28, a sutra sa 27 članica, odluči da može da primi nove članice po istim pravilima.

Lideri Zapadnog Balkana i EU sastaće se sledećeg meseca na Samitu EU - Zapadni Balkan, ali male su šanse da Brisel u skorije vreme pozove neku od zemalja da se pridruži EU.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Prvo sebe da sredimo, Balkan neka čeka

Izvor: B92, 17.Apr.2018

Strazbur -- Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Evropska unija ne treba da prima nove članice dok se dublje ne integriše i ne sprovede reforme...Makron je, u obraćanju poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu, rekao da želi da učvrsti Zapadni Balkan uz evropski projekat, ali da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.