Maduro: Teroristi napali vojnu bazu

Izvor: Mondo, 07.Avg.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro: Teroristi napali vojnu bazu

Venecuelanski zvaničnici saopštili su da su "teroristi" napali vojnu bazu u Valensiji, ali da su je vojnici odbranili i uhapsili više ljudi.

Foto: AP Photo/Juan Carlos Hernandez

Dvojica napadača su ubijena, a osam je uhapšeno tokom jučerašnjeg napada na vojnu bazu u Venecueli, saopštio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

Maduro je, u televizijskom obraćanju, rekao da je u napadu na vojnu bazu u trećem najvećem gradu u zemlji, Valensiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << učestvovalo 10 osoba i da su svi identifikovani.

U pitanju je jedan vojni poručnik koji je, prema rečima Madura, dezertirao i devet civila.

Maduro je kazao da je taj poručnik uhapšen i da "aktivno daje informacije", kao i da je dosad sedam civila ispitano, prenela je agencija AFP.

"U ranim jutarnjim satima, teroristi su ušli u utvrđenje Paramakaj u Valensiji... Situacija je sada pod kontrolom, a više terorista je uhapšeno", napisao je na Twitteru Diosdado Kabelo, lider Socijalističke partije, prenosi AFP.

U lokalnim medijima i na društvenim mrežama pojavili su se navodi o mogućoj vojnoj pobuni u bazi protiv vlade socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.

Venezuela: The Maduro regime forces targeting the anti Maduro protesters in the streets of Caracas. 06-08-2017 pic.twitter.com/t12C6vMzye

— Darl van Dijk (@Lastcombo) August 6, 2017

Na jednom video-snimku, muškarac koji se predstavio kao vojni kapetan proglašava "legitimni ustanak", dok oko njega stoji još oko 15 muškaraca u maskirnim uniformama, a neki od njih su naoružani.

On je zatražio "hitno formiranje prelazne vlade i slobodne izbore".

Međutim, načelnik Generalštaba oružanih snaga, ministar odbrane Vladimir Padrino, na Twitteru je napisao da "oni nisu mogli da učine ništa protiv DANB (vojske).

Navodi o nemirima pojavili su se u trenutku kada je nova skupština sa najvišim ovlašćenjima, lojalna Maduru, počela da zaseda u Venecueli, nedelju dana nakon što je izabrana glasanjem praćenim nasiljem i optužbama da su rezultati namešteni, napominje francuska agencija.

ULIČNI RAT: Trupe pucaju u ljude (FOTO/VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.