Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska razmatra ojačavanje ograde na granici

Mađarska vlada će sledeće nedelje razmotriti slanje dodatnog broja policajaca i vojnika i ojačavanje ograde izgrađene prošle godine na južnoj granici Mađarske sa Srbijom i Hrvatskom, izjavio je šef kabineta premijera Viktora Orbana Janoš Lazar.

Ta ograda je uglavnom uspela da preusmetri tok izbeglica, ali statistika mađarske policije pokazuje da je u februara u pokušaju prelaska u Mađarsku iz Srbije uhvaćeno 2.398 ljudi, prema 553 iz januara, prenela je agencija AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Vlada u Budimpešti će sledeće nedelje takođe razmotriti i potrebu izgradnje ograde na granici sa Rumunijom, u cilju zaustavljanja priliva migranata.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač je izjavio da je među migrantima koje je policija uhvatila u prva dva meseca ove godine bilo 709 Pakistanaca, 488 Marokanaca, 267 Avganistanaca i 203 Alžirca, dok je Sirijaca bilo samo 145, a Iračana 164.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska razmatra ojačavanje ograde na granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016

Mađarska vlada će sledeće nedelje razmotriti slanje dodatnog broja policajaca i vojnika i ojačavanje ograde izgrađene prošle godine na južnoj granici Mađarske sa Srbijom i Hrvatskom, izjavio je šef kabineta premijera Viktora Orbana Janoš Lazar...Ta ograda je uglavnom uspela da preusmeri tok...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mađarska razmatra ojačavanje ograde na granici

Izvor: Akter, 03.Mar.2016

Mađarska vlada će sledeće nedelje razmotriti slanje dodatnog broja policajaca i vojnika i ojačavanje ograde izgrađene prošle godine na južnoj granici Mađarske sa Srbijom i Hrvatskom, izjavio je šef kabineta premijera Viktora Orbana Janoš Lazar..Ta ograda je uglavnom uspela da preusmetri tok...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.