Mađarska kažnjava svoje Švajcarce

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska kažnjava svoje "Švajcarce"

Mađarska je uvela kazneni porez od 35 odsto na imovinu svojih državljana u švajcarskim bankama.

Jedan od problema koji se javlja jeste i kako doći do podataka od švajcarskih vlasti o bankovnim računima Mađara u ovoj alpskoj republici.

Do sada je radi stimulacije povratka sredstava u Mađarsku na snazi bio porez od 10 odsto, ali kako nije imao efekta povećan je početkom ove godine.

U periodu od u zemlju je dve godine vraćeno je 300 miliona evra, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << procenjuje se da Mađari u švajcarskim bankama drže 3-3,5 milijarde evra.

Mađarska planira da od švakcarskih vlasti traži podatke aali i da pregovara poovo o preskosporazumu dve zemlje sklopljenom 1982. Gopdine, prenosi Vol Strit Žurnal.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbija pokušava da privuče što više ulagača

Izvor: Kamatica.com, 22.Jan.2013

U prvih devet meseci prošle godine robna razmena Srbije i Nemačke iznosila je dve i po milijarde dolara. Kako iz Nemačke i dalje više uvozimo, nego što na to tržište izvozimo, deficit je 550 miliona evra. U istom periodu Nemci su u Srbiju investirali 35 miliona evra..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.