Lukašenko: Pa šta ako deca malo dobiju kaišem?!

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Pa šta ako deca malo dobiju kaišem?!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da fizičko kažnjavanje može biti korisno pri odgoju dece.

Foto: Beta/AP Photo/Sergei Grits, File

Američka agencija AP navodi da je Lukašenko naglasio da je lično protiv fizičkog kažnjavanja dece, ali je rekao da "dobra tuča kaišem može biti korisna za dete".

ANKETA: Fizičko kažnjavanje je zlostavljanje?

Predsednik je, dodaje agencija, rekao da je često kažnjavao svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najstarijeg deteta, ocenivši da je to bila dobra lekcija za njegovog mlađeg sina.

On je, obraćajući se novinarima, rekao da je potrebno još rada na nacrtu zakona kojim se kriminalizuje nasilje u porodici.

Lukašenko smatra da bi Belorusi trebalo da slede svoje tradicije, a ne da imitiraju "besmislice preuzete od Zapada".

Psiholozi širom sveta pozivaju na zabranu fizičkog kažnjavanja dece u porodičnim domovima, zbog užasnih posledica koje to ima na njihovo mentalno zdravlje.

U nedavnoj ANKETI MONDA na tu temu vi ste se, dragi naši čitatelji, složili više sa Lukašenkom nego sa "zapadnim psiholozima".

Foto: MONDO

Vikanje na decu se graniči za zlostavljanjem?!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Dobra tuča kaišem može biti korisna za dete"

Izvor: B92, 06.Okt.2018

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da fizičko kažnjavanje može biti korisno pri odgoju dece, tvrdi američka agencija AP...Kako navodi, Lukašenko je naglasio da je lično protiv fizičkog kažnjavanja dece, ali je rekao da "dobra tuča kaišem može biti korisna za dete"...Predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.