Lora Buš pozvala vladajuću huntu Mjanmara da se povuče

Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lora Buš pozvala vladajuću huntu Mjanmara da se povuče

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Lora Buš pozvala je vladajuću vojnu huntu u Mjanmaru da se povuče, prenosi CNN.



Lora Buš, koja se vrlo retko meša u spoljnu politiku, pozvala je vlast u Mjanmaru da se "povuče”, da odustane od "terorističkih kampanja” protiv svog naroda i dopusti da Mjanmar postane demokratska zemlja, navodi se u komentaru koji je danas objavio” Wall Street Journal”.

"General Ran Šve i njegovi pomoćnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čine režim koji nema prijatelje”, rekla je Buš. "Trebalo bi da se sklone i naprave mesta za ujedinjenu Burmu koju bi vodili legitimni lideri. "Ostatak naoružanih snaga ne treba da se plaši te tranzicije - uvek ima mesta za profesinalnu vojsku u demokratskoj Burmi”, ističe supruga predsednika SAD Džordža Buša.

Ugrožena ljudska prava bila su uzrok da se prva dama oglasi.

Državni mediji Mjanmara javili su da je 2.000 ljudi zadržano tokom nedavnih demonstracija koje su predvodili budistički monasi. Vođstvo u Mjanmaru takođe je saopštilo je da je tokom demonstracija život izgubilo deset ljudi, ali postoje izveštaji da je na stotine demonstranata poginulo, dok je na hiljade njih uhapšeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.