Lomače u blizini Bele kuće, Trampu u pomoć stiže vojska

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 00:04

Lomače u blizini Bele kuće, Trampu u pomoć stiže vojska

Protesti zbog ubistva Džordža Flojda ne jenjavaju. Demonstranti pale vatre u blizini Bele kuće, bataljon aktivne vojske stiže u pomoć predsedniku Donaldu Trampu.
Bataljon aktivne vojske SAD, koji broji više od 200 članova vojnog osoblja, nalazi se u blizini Bele kuće, gde bi trebalo da pruži taktičku podršku i odbranu od demonstranata, prenosi Si-En-En.

Demonstranti u blizini Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuće pale vatre, zbog čega je predsednik Donald Tramp sproveden u bunker u toku prethodne noći. 
Kamioni sa vojnicima viđeni su u Pensilvanija aveniji, u neposrednoj blizini predsedničkog doma.
Vojska je u Vašington stigla iz baze Fort Breg u Severnoj Karolini, a njena funkcija biće bezbednost u prestonici. Vojska neće sprovoditi zakon, odnosno hapsiti i privoditi demonstrante.
Pentagon se, za sada, suzdržava od komentara.
Gradonačelnik Vašingtona Mjurijel Bauser naredio je da policijski čas u gradu počne od 19.00 časova.
Protesti u Americi počeli su pre šest dana, pošto je policija ubila Afroamerikanca Džordža Flojda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bataljon sa više od 200 vojnika poslat u blizinu Bele kuće, POLICIJA ISPALILA SUZAVAC na masu

Izvor: Blic, 02.Jun.2020

Protesti u Americi zbog ubistva tamnoputog Džordža Flojda se šire iz dana u dan. Demonstranti pale vatre u blizini Bele kuće, pa su vlasti bile prisiljene da pošalju bataljon vojnika u pomoć predsedniku Donaldu Trampu, a prema poslednjim informacijama ispaljen je i suzavac ka masi koja protestuje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.