Logoraši zahtevaju puštanje dvojice Srba

Izvor: Press, 25.Dec.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Logoraši zahtevaju puštanje dvojice Srba

"Po ko zna koji put aktivira se Tužilaštvo BiH i naređuje Agenciji za istrage i zaštitu BiH da hapsi po Doboju i Bijeljini Srbe, redovno optužene za ratni zločin širom Srpske u vezi sa zločinom u Srebrenici, iz čega proizilazi da smo svi u ratnim dešavanjima bili u Srebrenici", navodi se saopštenju Saveza.
Savez logoraša Republike Srpske pita Tužilaštvo BiH dokle će hapsiti samo Srbe i primenjivati stereotip da su samo Srbi krivi za sva zla koja su počinjena na prostorima BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i da li je, po njima, stradao ijedan Srbin u proteklom građanskom ratu.
"Pitamo Tužilaštvo BiH kada će doći dan da se hapse svima poznati vinovnici masakra u Dobrovoljačkoj ulici, te zločina Petog korpusa takozvane Armije BiH, Velikog parka i drugih lokaliteta u Sarajevu, stotina sela oko Srebrenice i mnogih drugih mjesta gđe su stradali nedužni Srbi", zaključuje se u saopštenju Saveza logoraša Republike Srpske, prenela je RT Republike Srpske.
Pripadnici Sipe uhapsili su juče dva lica na području Bijeljine i Doboja zbog sumnje da su počinila zločin protiv čovečnosti.
Na području Bijeljine po naredbi Tužilaštva BiH uhapšeno je lice čiji su inicijali D.V, a na području Doboja M.M, saopšteno je iz Sipe.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.