Likvidiran Srbin koji je otet u Peruu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Avg.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likvidiran Srbin koji je otet u Peruu (VIDEO)

- Istraga je pokazala da je Marko Mitić ubijen dan nakon otmicem - naveli su tamošnji mediji i dodali da se pretpostavlja da je od njegove porodice tražen otkup od milion dolara kako bi se prikrio pravi motiv otmice

Leš srpskog biznismena Marka Mitića (30) koji je otet 15. aprila ove godine u Peruu, pronađen je u naselju Avgust 12 u okrugu San Martin de Pores. On je likvidiran jednim hicem u čelo, a sumnja se da ga je ubio kolumbijski narko-klan jer je policiji ispričao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << detalje i ukazao na vezu trgovine drogom sa tim kartela.

- Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon njegove otmice. Telo je pronađeno, ali nije bilo mogućnosti da se identifikuje i bio je zaveden kao NN lice. Tek je sad urađena uspešna identifikacija i može se sa sigurnošću reći da je reč o pokojnom Mitiću – naveli su tamošnji mediji, a preneo Alo.

Printskrin:YouTube/International Committee of the Red Cross (ICRC)

On je pod lažnim imenom Antonio Vargas odležao u Limi kaznu od tri godine zbog krijumčarenja droge, a nakon izlaska iz zatvora je promenio ime u Alberto Alanije Zevalos.

- Pretpostavlja se da se od porodice Mitić tražio otkup od milion dolara kako bi se zapravio prikrio pravi motiv otmice. Sumnju u to potkrepljuje i činjenica da su oni porodici poslali video snimak pretučenog Marka i otmičara koji mu drže pištolj uperen u glavu, a samo dan nakon toga su ga ubili. Praktično, novac ne bi ni stigao iz Srbije – navela je peruanska štampa.

Zbog umešanosti u otmicu srpskog biznismena Marka Mitića, peruanska policija je uhapsila i Kolumbijce Hozea Sančeza Belaskeza (29) i Karlosa Dijaza Minaija (40).

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

LIKVIDIRAN U PERUU: Srpski biznismen Marko Mitić ubijen samo dan nakon otmice!

Izvor: Press, 05.Avg.2014

"Istraga je pokazala da je Mitić ubijen dan nakon njegove otmice. Takođe, telo je pronađeno, ali nije bilo mogućnosti da se identifikuje i bio je zaveden kao NN lice. Tek sada je urađena uspešna identifikacija i može se reći da se radi o pokojnom Mitiću", navode tamšnji mediji.. Inače, Marko...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.