Počinje sastanak lidera G20

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2009, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sastanak lidera G20

PITSBURG - Lideri Grupe 20 razvijenih i zemalja u razvoju sastaju se danas u Pitsburgu, SAD, na dvodnevnom skupu na kojem će pokušati da dođu do rešenja koja će sprečiti svet da ponovo uđe u dugu i tešku recesiju.

Zaštita globalne ekonomije, još nesigurne na putu iz najteže recesije u poslednjih sedam decenija, obuzdavanje pohlepe bankara, protekcionizam, priprema za budući održiv rast, neka su od pitanja koja će se naći pred liderima zemalja G20.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD Barak Obama, domaćin skupa, želi da se G20 složi da će se boriti protiv opasnih debalansa u globalnoj ekonomiji koje on vidi kao krivca za ekonomsku krizu.

Gotovo je izvesno da će Obamin predlog za uravnoteženu svetsku privredu biti razvodnjen, odnosno veća je mogućnost da G20 podrži poziv SAD da se načini nova "osnova za održiv i uravnotežen rast" ali bez obavezivanja npr. Kine da obuzda ogroman spoljnotrgovinski suficit ili SAD da snizi rastući budžetski deficit.

Članice G20 su Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Kina, Francuska, Indija, Indonezija, Italija, Japan, Južna Afrika, Južna Koreja, Meksiko, Nemačka, Rusija, SAD, Saudijska Arabija, Turska i Velika Britanija.

Evropska unija koju predstavlja predsedavajuća zemlja - to je sada Švedska, i Evropska centralna banka, zajedno čine dvadesetu članicu G20.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki dnevni red pred Grupom 20

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2009, 16:45

PITSBURG, Zaštita globalne ekonomije, još nesigurne na putu iz najteže recesije za sedam decenija, obuzdavanje  pohlepe bankara, protekcionizam, priprema za budući održiv rast, neka su od pitanja koja će se sutra naći pred Grupom 20 (G20). Lideri Grupe 20 razvijenih i zemalja u razvoju u četvrtak...

Nastavak na Capital.ba...

Počinje sastanak lidera G20

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2009

PITSBURG, 24. septembra 2009. (Beta) - Lideri Grupe 20 razvijenih i zemalja u razvoju sastaju se danas u Pitsburgu, SAD, na dvodnevnom skupu na kojem će pokušati da dođu do rešenja koja će sprečiti svet da ponovo uđe u dugu i tešku recesiju. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.