Lekar omamljivao pa silovao pacijentkinje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar omamljivao pa silovao pacijentkinje

Anesteziolog iz Kanade Džordž Dudnot (65) zlostavljao je 21. ženu u bolnici u Torontu u kojoj je radio. Njegove žrtve su bile svesne tokom seksualnog zlostavljanja, ali nemoćne da se odupru jer su bile pod jakim sedativima. Od optužbi za silovanje doktor se branio tvrdeći da su žene to sanjale dok su bile pod anestezijom.

Poremećeni lekar Džordž Dudnot

Anesteziolog iz Kanade Džordž Dudnot (65) proglašen je krivim i osuđen na 10 godina zatvora jer je u bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Torontu seksualno zlostavljao pacijentkinje koje je prethodno omamio jakim sedativima. Žene su tokom silovanja bile pri svesti, ali bespomoćne zbog jakih lekova koje im je Dudnot dao.

 

Anesteziolog je silovao 21. ženu starosti između 25 i 75 godina. Većina zlostavljanja dogodila se u periodu od 2006. do 2010. godine, a Dudnot je uhapšen tek prošle godine. Na suđenju je izjavio da nije kriv i rekao da su pacijentkinje samo sanjale da su bile zlostavljane!

 

Neke od njegovih žrtava rekle su da posle zlostavljanja imaju velikih psihičkih problema.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.