Lekar iz Ohaja optužen za smrt 25 pacijenata

Izvor: RTS, 06.Jun.2019, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar iz Ohaja optužen za smrt 25 pacijenata

Lekar Vilijam Hasel, koji je radio u intenzivnoj nezi bolnice u Kolumbusu, u američkoj saveznoj državi Ohajo, optužen je da je usmrtio 25 pacijenata, tako što im je davao prekomerne doze analgetika.
Reč je o jednom od najvećih slučajeva masovnog ubistva u američkom zdravstvenom sistemu, zbog čega je sudija Haselu odredio kauciju od milion dolara, preneo je AP.
Hasel je otpušten iz bolnice Maunt >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Karmel i oduzeta mu je lekarska licenca u decembru prošle godine, kada su se pojavile optužbe protiv njega, a nakon toga je interna kontrola utvrdila da je u poslednjih pet godina pacijentima prepisivao potencijalno smtronosne doze analgetika.
Neki od pacijenata koji su zbog toga preminuli bili su teško bolesni, ali je lekarska komisija zaključila da je kod nekih odgovarajućom terapijom moglo da se popravi zdravstve stanje.
Državni tužilac Ron O'Brajan je rekao da za sada ne planira da podiže optužnice protiv još nekoga od bolničkog osoblja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemački medicinski tehničar osuđen za ubistvo 85 pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2019

Medicinski tehničar Nils Hegel osuđen je danas na doživotnu robiju za ubistvo 85 pacijenata na sudu u severozapadnoj Nemačkoj...Hegel je pacijentima davao prevelike doze lekova jer je uživao u tome da može da ih oživi...On već služi kaznu doživotnog zatvora jer je 2015. proglašen krivim za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.