Led javno osvetljenje u celom Leskovcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2020, 17:08

Led javno osvetljenje u celom Leskovcu

Gradski većnici doneli su danas odluku da se kroz javno-privratno partnerstvo na celoj teritoriji grada Leskovca obične sijalice zamene led osvetljenjem, u šta će za 13 godina beogradska firma Keep light uložiti 4,4 miliona evra.

Biće zamenjenja 13.451 svetiljka u javnoj gradskoj rasveti.

Firma Keep light izabrana je za taj posao krajem prošle godine na javnom tenderu, ali je za odbornike leskovačke opozicije bio sporan savetnik u tom projektu, za koga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rečeno da je "lažirao podatke", pa je predlog ugovora bio povučen sa dnevnog reda i oabvljene su naknadne provere.

Načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović rekao je da više nema smetnji za potpisivanje ugovora.

On je kazao da će ugovor biti potpisan na 15 godina, s tim što privatni partner u poslednje dve godine ima samo obavezu održavanja rasvete.

Prema navodima Cvetanovića, grad Leskovca će za to vreme upotrebom led rasvete uštedeti električnu energiju u vrednosti 26 miliona dinara, odnosno od 2,2 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.