Lavrov predložio proterivanje 35 američkih diplomata

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov predložio proterivanje 35 američkih diplomata

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da su optužbe SAD o mešanju Rusije u njihove izbore neosnovane i predložio proterivanje 35 američkih diplomata.

Lavrov je rekao da Moskva neće ostaviti uvođenje novih sankcija SAD Rusiji zbog navodnog hakovanja sajtova i imejlova američke Demokratske partije bez odgovora, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo spoljnih poslova je predložilo predsedniku Vladimiru Putinu da 31 zaposlenog u ambasadi SAD u Moskvi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu proglasi za "persone non grata", rekao je Lavrov.

Odlazeći američki predsednik Barak Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog mešanja u američke predsedničke izbore i naložio proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku, dajući im rok od 72 časa da sa porodicama napuste SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin odlučio da se ne proteruju američke diplomate

Izvor: RTS, 30.Dec.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio da je neće proterati nijednog američkog diplomatu u znak odmazde zbog najnovijih sankcija Vašingtona Moskvi. . Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prethodno predložio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.