Lavrov i Pompeo razgovarali o Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Pompeo razgovarali o Siriji

Šefovi diplomatija Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Majk Pompeo, razgovarali su o situaciji u Siriji i rasporedu budućih kontakata, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Iako je fokus bio na Siriji, razgovaralo se i o svim aktuelnim globalnim pitanjima, preneo je TASS.

"Tokom razgovora, Lavrov je naglasio da situacija u svetu traži zajedničke napore dve zemlje u prevazilaženju zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izazova i pretnji, što je onemogućeno destruktivnom politikom Vašingtona koja podriva odnose Rusije i SAD", navedeno je u saopštenju.

Ovo je bio drugi telefonski razgovor Lavrova i Pompea u poslednje dve nedelje.

U medijima su se više puta pojavili navodi o skorom susretu dva ministra. Njih dvojica su se prvi put srela u Helsinkiju 16. jula, u okviru samita predsednika Vladimira Putina i Donalda Trampa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Pompeo razgovarali o rasporedu narednih kontakata

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2018, 10:54

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Majk Pompeo razgovarali su telefonom o rasporedu narednih kontakata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.. . . „Prilikom razmene mišljenja o aktuelnim međunarodnim temama, najviše pažnje je posvećeno situaciji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.