Lavrov i Blinken: Neslaganja postoje, potrebna saradnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2021, 06:40

Lavrov i Blinken: Neslaganja postoje, potrebna saradnja

Sjedinjene Američke Države i Rusija imaju različite stavove, ali treba da sarađuju u nekim pitanjima, složili su se američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na svom prvom sastanku u Rejkjaviku.

Lavrov je na početku sastanka rekao da dve zemlje treba da utvrde kako će se razvijati njihovi odnosi, jer su neslaganja koja postoje velika.

"Lideri Rusije i Amerike treba da sarađuju u oblastima gde se naši interesi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podudaraju, posebno kada je reč o strateškoj stabilnosti“, rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Sputnjik.

"Sjedinjene Američke Države i Rusija mogu da rade u mnogim pravcima, uprkos postojanju razlika, a ako lideri zemalja budu sarađivali, svet će postati bezbedniji", rekao je Blinken.

On je potvrdio stav nove američke administracije da Vašington traži „stabilne i predvidljive odnose sa Rusijom“, ali i da postoje nesuglasice.

Sastanak Lavrova i Blinkena u Rejkjaviku ujedno je i prvi susret na visokom nivou predstavnika Bajdenove administracije i njegovog ruskog kolege, do kojeg dolazi uoči mogućeg samita predsednika Vladimira Putina i Džoa Bajdena u junu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lavrov i Blinken: Neslaganja postoje, ali potrebna je saradnja

Izvor: RTS, 20.Maj.2021

Sjedinjene Američke Države i Rusija imaju različite stavove, ali treba da sarađuju u nekim pitanjima, složili su se sinoć američki državni sekretar Entoni Blinken i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na svom prvom sastanku u Rejkjaviku. . Sergej Lavrov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.