Lavrov: SAD neće napasti Severnu Koreju

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD neće napasti Severnu Koreju

Amerika neće napasti Severnu Koreju jer su uvereni da Pjongjang poseduje nuklearno naoružanje, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"SAD neće napasti Severnu Koreju jer ne da sumnjaju, već sigurno znaju da Pjongjang poseduje nuklearne bombe. Ruski predsednik Vladimir Putin u više navrata je naglasio da je nemoguće zamisliti da Amerika ili bilo ko drugi može da poseduje stopostotne informacije o svim postrojenjima", rekao je Lavrov.

On je napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da ne štiti Severnu Koreju, već da jednostavno govori da je saglasan sa ovom analizom.

Prema njegovim rečima, sa ovom logikom je saglasna većina njegovih kolega na marginama Generalne skupštine UN. On je istovremeno ukazao da je njegovo mišljenje zasnovano na američkom iskustvu nakon invazije na Irak.

"Napali su Irak pošto su imali stopostotne informacije da tamo postoji oružje za masovno uništenje. Komisija UN je tamo radila i prešli su celu teritoriju i posećivali sva postrojenja koja su želeli", podsetio je Lavrov.

Lavrov je dodao da su, nakon što je komisija UN došla do zaključka da Irak u potpunosti ne ispunjava sve zahteve, oni koji su dali naređenje za napad shvatili da su u pitanju laži.

Šef ruske diplomatije izrazio je nadu da će analitičari u Vašingtonu razmotriti logiku koju je izneo.

"U suprotnom, situacija se može pogoršati i više hiljada ako ne i stotine hiljada nedužnih ljudi u Južnoj, Severnoj Koreji, naravno u Japanu, Rusiji i Kini suočiće se sa patnjama", zaključio je Lavrov.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lavrov: Amerika neće napasti Sjevernu Koreju

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2017

MOSKVA - Amerika neće napasti Sjevernu Koreju jer su uvjereni da Pjongjang posjeduje nuklearno naoružanje, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."SAD neće napasti Sjevernu Koreju jer ne da sumnjaju, već sigurno znaju da Pjongjang posjeduje nuklearne bombe. Ruski predsjednik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.