Lavrov: Prištinu u nameri da stvori vojsku posebno podržavaju SAD

Izvor: Vostok.rs, 09.Nov.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Prištinu u nameri da stvori vojsku posebno podržavaju SAD

Napori EU da posreduju između Beograda i Prištine nisu uspeli, što pokazuju planovi Kosova za stvaranje vlastitih oružanih snaga, čemu ih podržavaju i podstiču Sjedinjene Američke Države, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Očigledno je da su napori Evropske Unije (posredovanje između Beograda i Prištine) propali jer sve privremene sporazume koji su postignuti u tom okviru, Priština odbija da ispuni", rekao je Lavrov na pres konferenciji u Moskvi. Lavrov je objasnio da je imao na umu, naročito sporazum o osnivanju Zajednice srpskih opština na Kosovu. "Mislim i na prištinsku nameru da stvori svoje oružane snage u flagrantnom kršenju Rezolucije 1244 (Saveta bezbjednosti UN-a). Istovremeno, Prištinu u tom pravcu podstiču spolja, a posebno SAD", dodao je ruski ministar.

Pogledaj vesti o: Moskva,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija se oglasila o dijalogu u Briselu: Očigledno je

Izvor: B92, 09.Nov.2018

Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine i da SAD forsiraju stvaranje vojske..."Očigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti", rekao je Lavrov....

Nastavak na B92...

Lavrov: SAD pritiskaju Prištinu da formira sopstvenu vojsku

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2018

Napori Evropske unije (EU), kada je riječ o posredovanju između Beograda i Prištine, propali su, a o tome svjedoče i planovi Kosova da formira sopstvene oružane snage, na šta ih pritiskaju SAD, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.