Lavrov: Od Rusije nije traženo da se vrati u G7

Izvor: N1 televizija, 09.Jun.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Od Rusije nije traženo da se vrati u G7

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da od Rusije nije traženo da se vrati u Grupu G7.

Lavrov je istakao da je Rusija zadovoljna radom u mnogo većem formatu poput G20.

"U G20 ultimatumi ne funkcionišu, već je potrebno postizanje sporazuma. G20 je mehanizam za postizanje konsenzusa. Mislim da je to format sa najviše obećanja za budućnost", naglasio je Lavrov.

Američki predsednik Donald Tramp juče je na sastanku G7 u Kanadi pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Rusiju da se vrati u članstvo industrijski najrazvijenijih zemalja sveta, odakle je isključena 2014. godine nakon prisajedinjenja Krima.

Pred početak godišnjeg susreta G7 Tramp je izjavio da Rusiji treba da bude omogućen povratak u članstvo što su vrlo brzo odbacile Britanija, Francuska i Nemačka.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Nismo tražili povratak u G8, imamo druge platforme

Izvor: Blic, 09.Jun.2018

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da Moskva nikada nije zatražila da joj se dozvoli povratak u G8 (grupu osam najrazvijenih država sveta).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.