Izvor: Blic, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laden se krije na jugu

Laden se krije na jugu

KABUL (Agencije) - Američki i britanski specijalci, uz asistenciju pripadnika Severna alijanse nastavili su lov na Osamu bin Ladena, najtraćenijeg svetskog teroristu. Međutim, informacije sa terena o tome gde se zapravo nalazi Bin Laden su oprečne. Talibanski ambasador u Pakistanu mula Abdul Salam Zaef izjavio je za Afgan islamik pres (AIP) da ne zna da li se on nalazi na teritoriji pod konrolom talibana. Zaef je potvrdio da je u američkom bombardovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poginuo Muhamed Atef, jedan od najbližih Ladenovih saradnika, za koga se veruje da je bio vojni planer terorističkih napada 11. seoptembra u SAD. Atef, poznat i kao Abu Hafs al-Masri, poginuo je u napadima na Kabul.

S druge strane, ministar inostranih poslova opozicione Severne alijanse Junis Kanuni izjavio je da je Bin Laden i dalje u Avganistanu, u provinciji Kandahar, na jugu zemlje, prenosi AFP.

'Bin Laden se nalazi u provinciji Kandahar, u Marufu, oko 130 kilometara istočno od samog grada, gde su bunkeri i logori za obuku', rekao je Kauni. Pentagon veruje da talibani nastoje da ometu napore da se pronađe Bin Laden objavljujući kontradiktorne informacije o tome gde se on nalazi. Prema obaveštajnim podacima američki i britanski specijalci su locirali skrovište Osame bin Ladena blizu Kandahara. Vođa 'Al Kaide' se nalazi unutar prostora od 80 kvadratnih kilometara jugoistočno od Kandahara. Specijalci su počeli pretragu terena sa juga da bi odsekli odstupnicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.