Izvor: Blic, 12.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laden prelazi na gerlilski rat

Laden prelazi na gerlilski rat

ISLAMABAD (Tanjug - Agencije) - Ukoliko izgubimo Kabul, povući ćemo se u planine i odatle nastaviti gerilski rat protiv Amerikanaca, izjavio je šef grupe 'Al Kaida' Osama bin Laden uredniku pakistanskog lista 'Don' Hamidu Miru, koji se, kako kaže, sastao sa najtraženijim svetskim teroristom na nepoznatom mestu, na koje su ga iz Kabula prebacili Ladenovi saradnici. Na pitanje da li njegova organizacija stoji iza afere sa antraksom u Sjedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Američkim Državama, Bin Laden se nasmejao i odgovorio: 'Ne znamo ništa u vezi sa antraksom.' Mir je sa povezom na očima i umetan u ćebe došao do Ladena, koji se pojavio sa desetak telohranitelja i Ajmanom Zavahirijem, glavnim oficiriom u 'Al Kaidi'. Prema njegovoj oceni, moral terorista je 'vrlo visok' i oni su 'spremni da umru', a sam Bin Laden je u toku intervjua menjao raspoloženje i bio čas opušten čas agresivan.

Britanski 'Sandej telegraf' došao je do video kasete koja poslednje dve nedelje cirkuliše Bliskim istokom, na kojoj Laden po prvi put priznaje da je njegova Al Kaida odgovorna za napade u SAD od 11. septembra u kojima je poginulo 4.600 ljudi.

'Zgrade Svetskog trgovinskog centra bile su legitimna meta, jer su podržavale ekonomsku moć Amerike. Uništili smo ne samo zgrade već i moral cele zemlje. Da, ubili smo nevine, ali tretiramo Amerikance kao što i oni nas već godinama tretiraju. Buš i Bler ne razumeju ništa osim govora sile. Ako Amerika upotrebi biološko i nuklearno oružije protiv nas uzvratićemo istom silom', rekao je Laden.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.