LEDENA KIŠA: Stanje na istoku  Austrije teško

Izvor: Press, 04.Dec.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEDENA KIŠA: Stanje na istoku Austrije teško

Stanje na istoku Austrije, zbog ledene kiše i dalje je teško, brojni putevi su zatvoreni, a više stotina domaćinstava i dalje je bez struje.
U regionu Valdfirtel, u Donjoj Austrije, na teritoriji opštine Cvetl, prema zavničnom saopštenju, zbog leda na dalekovodima oko 500 domaćinstava je bez struje, a prethodnog dana bilo je još 2.500 odsečenih od snabdevanja električnom energijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Uz pomoć agregata uspešo je smanjen broj domaćinstava bez struje, a popravka oštećenja na dalekovodima, prema saopštenju snabdevača strujom u ovom delu Austrije „EVN“, trajaće par meseci.

U pokrajinama Donja Austrija brojni putevi su zbog debelog sloja leda na kolovozu zatvoreni, a u Gornjoj Austriji i Štajerskoj više stotina domaćinstava ostalo je bez struje, dok je u Burgenlandu deo opštine Forhtenštajn, Rozalia, odsečen od ostatka sveta.


Austrijska vojska od srede posle podne oklopnim vozilima počela je snabdevanje stanovnika Rozalie.

Koliko je stanje opasno dokazuje činjenica da su čak i oklopna vozila uz velike teškoće dospela do odsečenog dela Austrije.

Stanovnici pogođenih delova zemlje pozvani su da ostanu u kućama, jer je proteklih dana više stotina ljudi dovezeno u bolnice sa prelomima usled pada.

Austrijska vlasti očekuju da će se situacija poboljšati u narednim satima, jer je najavljeno otopljavanje.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.