Izvor: B92, 10.Okt.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LA: Uhapšen sa arsenalom oružja

Los Anđeles -- Policija na aerodromu u Los Anđelesu uhapsila jednog 28-godišnjeg muškarca koji je doputovao iz Azije jer je kod sebe imao čitav arsenal oružja.

Prema izveštaju policije, radi se o Jongda Huang Harisu, naturalizovanom američkom državljaninu kineskog porekla, koji je u trenutku kada je otkriven u petak, na sebi imao pancirni prsluk, pantalone otporne na vatru, dok su kontrolom njegovih stvari pronađeni noževi, pirotehnička dimna granata, sekira, zaštitna maska, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kombinezon za biohemijsku zaštitu i telesne kese.

Agenti su takođe u njegovom prtljagu pronašli tri kožom presvučene batine, rasklopive palice, respirator i uređaj za teranje pasa.

Haris je optužen da je "voljno ili nemarno nosio dimnu granatu u svom prtljagu na letu od Kansaija u Japanu, preko Inčeona u Južnoj Koreji, do Los Anđelesa".

Ekipa za bombe je rentgenom ispitala dimnu granatu i utvrdila da naprava potpada pod UN propise o transportu eksploziva, što znači da je zabanjeno njeno unošenje u putničke avione.

Pre nego što je detaljno pretražen Haris je carinicima priznao samo da ima nož u svom prtljagu i nije želeo da dopuni svoju raniju izjavu, preneo je AFP.

Predstavnik međunarodnog aerodroma Kansai u Osaki, rekao je da su ih kontaktirale američke vlasti oko tog putnika i dodao da je on doleteo iz Kine i da je bio u prolazu, kao i da oni nisu otkrili ništa sumnjivo.

Haris treba da se pojavi pred sudom u utorak i mogao bi biti kažnjen do pet godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.