Kurc pobesneo: Stranci opevani kao pacovi

Izvor: Mondo, 22.Apr.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc pobesneo: Stranci opevani kao pacovi

Ksenofobična pesma objavljena u partijskom listu Slobodarske partije Austrije (FPO) Braunau izazvala je gnev kod lokalnih koalicionih partnera, ali i oštru reakciju kancelara Sebastijana Kurca.

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu Ilustracija

 U pesmi pod naslovom "Poređenja - gradski pacov (životinja kanalizacionog porekla)", porede se stranci u Austriji i pacovi.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i predsednik pokrajine Gornja Austrija Tomas Štelcer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zatražili su distanciranje FPO u toj pokrajini.

Rusi i Austrijanac pretukli malog Srbina u Salcburgu

"Izbor reči je za svaku osudu, i veoma rasistički, te nema mesta takvom rečniku u Gornjoj Austriji, kao ni u celoj Austriji", naglasio je Kurc u izjavi APA.

Rekao je da je pod hitno potrebno jasno distanciranje i pojašnjenje od strane FPO Gornje Austrije.

Naglasio je da se ne sme gledati u stranu, već se moraju postaviti jasne granice takvom rečniku.

Prethodno je proteklog vikenda, Facebook objava na profilu vicekancelara i lidera FPO Hajnc-Kristijana Štrahea, izazvala burne reakcije. Naime, na njegovom privatnom profilu našao se članak jednog ekstremno desničarskog sajta.

Kurc, koji je na saveznom nivou u koaliciji sa Štraheom, već je ranije u više navrata zatražio da se ta stranka distancira od veza sa ekstremnim desničarima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto je pesma o pacovima izazvala oštru reakciju Sebastijana Kurca?

Izvor: B92, 22.Apr.2019

Beč -- Ksenofobična pesma objavljena u partijskom listu Slobodarske partije Austrije (FPO) Braunau izazvala je oštru reakciju kancelara Sebastijana Kurca...Pesma je, takođe, izazvala gnev kod lokalnih koalicionih partnera...U pesmi pod naslovom "Poređenja - gradski pacov (životinja kanalizacionog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.