Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc i dalje najpopularniji političar

Mesec dana od polaganja zakletve austrijski kancelar Sebastijan Kurc je i dalje najpopularniji političar i to sa rastom popularnosti, pokazuje istraživanje bečkog nedejnika "Profil".

U decembru je 32 odsto Austrijanaca kazalo da bi Kurca, da je moguće, direktno biralo za kancelara, a sada je to 37 odsto.

Na drugom mestu je lider Socijaldemokratske partije (SPO) Kristijan Kern sa 26 odsto, a vicekancelar i šef Slobodarske stranke (FPO) Hajnc Kristijan Sstrahe dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi glasove 14 odsto Austrijanaca.

Ssto se stranaka tiče Narodna partija (OVP) Sebastijana Kurca sa 34 odsto podrške jasno je ispred SPO koja trenutno može računati sa 27 odsto glasova.

OVP je tim, u poređenju sa prethodnim mesecom, uspela da poveća podršku za tri odsto.

Na trećem mestu se nalazi koalicioni partner OVP, slobodarci koji bi dobili aktuelno 25 odsto glasova.

Zeleni, kao i na izborima ne bi prešli cenzus, pošto bi dobili trenutno svega četiri odsto.

Da su izbori sada u skupštinu bi ušao samo još Neos sa šest odsto glasova, a aktuelna parlamentarna Lista Pilc ispala bi iz skupštine pošto bi dobila svega tri odsto glasova.

Upitani za demonstracije protiv vlade u Beču čak 49 odsto su rekli da su nepotrebne, a 24 procenata ih podržava i smatra ih važnim.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.