Izvor: Blic, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupili helikoptere koji ne lete po kiši

Kupili helikoptere koji ne lete po kiši

LONDON - Velika Britanija je potrošila 259 miliona funti (478 miliona dolara) na vojne helikoptere, namenjene za prevoz vojnika i opreme u svim uslovima, koji ne mogu da lete po oblačnom vremenu.

'Ministarstvo odbrane je moglo da kupi i osam ćuraka, koje bi bile isto toliko korisne koliko i ovi helikopteri, koji ne mogu da lete ako na nebu ima oblaka', izjavio je Edvar Li, predsednik britanske uprave javnih prihoda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Li je ovaj posao, koji je britanska vojska sklopila sa proizvođačem 'Boingom', nazvao 'jednom od najkatastrofalnijih kupovina svih vremena'.

Navigacioni sistem helikoptera 'Činuk' moraće da se inovira, što će koštati oko 127 miliona funti, a to znači da oni neće biti u upotrebi do 2007. godine, navodi Rojters.

Ministarstvo odbrane je priznalo grešku i saopštilo da čini sve što je u njegovoj moći da popravi štetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.